onsdag 25 juni 2008

typ 51% livslust

Jag hade svårt att sova i natt. Detta berodde på att jag är sjukt arg på min chef. Det är nog en av dom mest struliga arbetsplatserna. Jag får ständigt vara på min vakt att ledningen gör rätt. Nu hade dom kanske i sig inte gjort ett fel men jag känner mig ändå sviken av dom. Efter att ha rullat runt i min säg ett antal varv så fick jag tillslut för mig att jag skulle upp och kolla på arbetsförmedlingens hemsida. Vilket jag gjorde. Fick för mig att lägga upp ett online CV på ett bemanningsföretag. Jag började i storartad stil men plötsligt tog allt slut. Det var på en fråga om framtiden jag torskade. Jag tänkte att det är nog bäst att jag går och lägger mig igen. Jag vet inte ens hur den här sommaren kommer sluta.

Ångesten är märklig. Den kommer när man allra minst vill ha den och äter upp orken när som mest behöver den. Som Kirkegaard säger:

Individen kan ångra sin vrede, och ju djupare individ, desto djupare ånger. Men ångern kan inte göra honom fri, där tar han fel. Anledningen kommer; ångesten har redan upptäckt den, varje tanke skälver, och ångesten suger blodet ur ångerns kraft och skakar på huvudet; det är som om vreden redan segrat, han anar redan frihetens förkrosselse, som är förbehållen nästa ögonblick, ögonblicket kommer, vreden segrar.
Min ångest blir inte upplöst av min ånger. Min vrede blir inte upplöst av min ånger, snarare starkare. Min ånger är således värdelös, den hjälper mig inte alls. Problemet med ångesten ligger just i framtiden. Ångesten är grubbleriet över framtidens möjligheter. Ser det mörkt ut leder det till förtvivlan ser det ljust ut blir ångesten en drivkraft för att undvika förtvivlan.

Jag menar mitt liv är inte bara skit just nu. Problemen är egentligen ganska små. Men dom har en möjlighet att växa och bli riktig stora. Ska jag då fortsätta att försöka lösa dessa små problem bara för att senare inse att det var oundvikligt att det skulle bli mycket värre. Lite som att byta blockpackning i en bil bara för att några mil senare total kvadda den. Livet är ju en ständig kostnads kalkyl mot vad som är värt och inte värt. Är mitt liv värt att leva? Det är ångestens gnagande fråga.

Just nu ligger jag på en 51% för. Vi får se om denna dag kan dra upp det.

5 kommentarer:

S sa...

Att grubbla, tänka och söka svar på frågor kan ju ofta göra saker ännu värre. Då brukar jag tendera att ofta själv svara på de frågor jag har. Tror aldrig att jag gett mig själv det rätta svaret. Heller inte det svar jag skulle vilja ha eller behöva. Snarare motsatsen.

Själv är jag nog ständigt på ca 95%. Helt hundra är det väl sällan va?

Samuel sa...

Jag brukar säga att man inte ska tänka när man är trött eller hungrig definitivt inte när man är både och. Det jag gillar med Kirkegaard citatet är att han säger att desto djupare man är desto värre blir det. Stämmer ju överens med vad påpekar.

Det är bättre nu men jag har svårt att komma över 80%. Det har mest att göra med att jag mår så kasst fysiskt.

S sa...

Du. Soon and very soon, då är du tillbaka i storstan över natten. Efter det kommer du att må som en KUNG!!

Kirkegaardcitatet va grymt bra. Jag läste det tre (fyra??) gånger innan det föll på plats. Jag var ändå inte riktigt säker... Jag är van att läsa ComputerSweden!

Samuel sa...

Kirkegaard är lite så. man får idissla han.

Jag kommer igen. Nu lite kortare och så, men det får ju inte bli för mycket av det goda.

yaircahalan sa...

A look at all the new slot machines - JDH Hub
I 밀양 출장샵 was in 광주 출장안마 awe 전주 출장마사지 of the new slot machine machines, and the casinos with them 양주 출장안마 and the ones 영천 출장마사지 that have it in In one hand I was amazed by how